Duurzaamheid @ Meadow Festival 2023

20-06-2023
Duurzaamheid @ Meadow Festival 2023

Dit jaar recycle bekers op Meadow Festival! ♻️

Sommige zijn al er al bekend mee, voor anderen is het een nieuw systeem: het recyclen van je plastic beker op een festival. Het nieuwe systeem is misschien wennen, maar is zeker de toekomst als het gaat om duurzaamheid en het reduceren van plastic en daar werken wij, als organisatie, maar wat graag aan mee!

Hoe het werkt leggen we uit door middel van een praktijkvoorbeeld: 

Op het moment dat je je kaartje hebt gescand ontvang je van ons een recycle token. Bewaar deze goed tijdens het kopen van munten, het indelen van je kluisje of het verkennen van het terrein. Ga vervolgens naar de bar en lever je de recycle token in en betaal daarnaast gewoon het drankje conform de prijslijst. Vervolgens ga je lekker genieten van de muziek en je eerste drankje! 🍻

Maar dan is je drankje op. Normaliter gooide je misschien wel je beker op de grond en liep je weer naar de bar voor een nieuw drankje. Als je dat nu weer doet, dan betaal je een half muntje extra per drankje. Betaal je normaliter 1 munt voor een frissie of een biertje en heb je dus geen beker of meerdere bekers bij je, dan betaal je opeens 1,5 munt voor een frissie of een biertje. Zonde lijkt ons!

Beter is het om wanneer je drankje op, neem dan je oude beker of flesje mee, lever deze in, en bestel een nieuw drankje. Want dan betaal je het nieuwe drankje gewoon conform de prijslijst. Heb je het dus zo voor elkaar dat iemand uit je vriendengroep drank gaat halen, geef dan je beker of flesje mee aan hem of haar!

 Wij beseffen ons dat dit een uitdaging is om dit goed te regelen, ook voor ons is dit nieuw! Desalniettemin wil Meadow Festival graag samen met jou een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor volgende generatie. Zo kunnen zij dan ook genieten op Meadow Festival